Kako Napraviti Oznake S Cijenama

Sadržaj:

Kako Napraviti Oznake S Cijenama
Kako Napraviti Oznake S Cijenama

Video: Kako Napraviti Oznake S Cijenama

Video: Kako Napraviti Oznake S Cijenama
Video: Как жить с комфортом в кухне 6 метров. Дизайн и планировка с посудомойкой и всей техникой. #Хрущевка 2024, Travanj
Anonim

Oznaka cijene važan je atribut prometa čija je glavna funkcija prenošenje informacija kupcima o robi koja se prodaje. Na oznake cijena robe može se primijeniti poznata izreka: kalem je malen, ali skup. Doista, učinkovitost prodaje ovog proizvoda izravno ovisi o tome koliko će cijena proizvoda biti atraktivna i informativna.

Kako napraviti oznake s cijenama
Kako napraviti oznake s cijenama

Upute

Korak 1

Postavite grupu proizvoda za koju želite stvoriti oznaku cijene. Podaci koje će sadržavati oznaka cijene ovise o vrsti grupe proizvoda. Za skupinu prehrambenih proizvoda, cijena mora sadržavati podatke kao što su: naziv proizvoda, razred, cijena po kilogramu ili sto grama, kapacitet ili težina, cijena po pakiranju. Za skupinu neprehrambenih proizvoda: naziv proizvoda, ocjena, cijena po artiklu. Oznake cijena za svaku skupinu robe moraju biti ovjerene potpisom materijalno odgovorne osobe.

Korak 2

Odaberite najbolju boju za naljepnicu proizvoda. Postoje mnoge marketinške teorije o utjecaju boje na kupovnu moć, pa se preporučuje korištenje raspona boja s oznakama cijena koji odgovara predloženom proizvodu. Na temelju marketinških tajni za dizajn, boje možete primijeniti na oznake cijena, kao što su: zelena - na mliječne proizvode, plava - na morske plodove, svijetloplava i crvena - na neprehrambene proizvode.

3. korak

Odredite najprikladniji font za naljepnicu proizvoda. Takav font trebao bi privući pozornost potrošača, ali istodobno ne narušiti percepciju detalja naznačenih na cijeni. Slova na slovima trebaju biti jasna, uredna i laka za čitanje. Važno je zapamtiti da odaberete stil fonta prema grupi proizvoda koji se prodaju. Na primjer, za oznake s cijenama proizvoda preporučuje se uporaba podebljanih teških fontova za kućanske aparate i laganih s malim nagibom za parfumerijske proizvode.

4. korak

Odaberite oblik naljepnice proizvoda. Preporuča se korištenje oznaka s cijenama jednostavnog geometrijskog oblika. Podaci zapisani geometrijskim oznakama s cijenama kupci lakše uočavaju nego oni koji su navedeni u složenim nepravilnim oznakama s cijenama. To je zbog činjenice da zamršeni oblici odvlače pozornost od informacija.

Preporučeni: