Kako Povući Prijavu Za Odmor

Sadržaj:

Kako Povući Prijavu Za Odmor
Kako Povući Prijavu Za Odmor

Video: Kako Povući Prijavu Za Odmor

Video: Kako Povući Prijavu Za Odmor
Video: Vreme je za MASU | Početak 2024, Svibanj
Anonim

Zaposlenik organizacije otišao je na odmor. Često postoji potreba za proizvodnim opozivom zaposlenika s godišnjeg odmora ili okolnosti više sile ne dopuštaju zaposleniku da ode na godišnji odmor. Kako pravilno formalizirati ove situacije u HR upravi organizacije? Kako povući zahtjev za godišnji odmor bez negativnih posljedica za zaposlenika i organizaciju?

Kako povući prijavu za odmor
Kako povući prijavu za odmor

Potrebno

  • - nalog za otkazivanje naloga za odmor;
  • - pristanak zaposlenika za opoziv s odmora.

Upute

Korak 1

Ako povučete zahtjev za odmor s mjesta poslodavca, pribavite pismeni pristanak zaposlenika za povlačenje s odmora. Da bi se zahtjev zaposlenika povukao s odmora, potrebni su dobri razlozi ili industrijska potreba. Ako kao zaposlenik želite preuzeti već potpisanu prijavu za godišnji odmor, morate napisati prijavu u bilo kojem obliku upućenu šefu organizacije sa zahtjevom za odgodom datuma sljedećeg odmora.

Korak 2

Da bi se otkazao nalog za odmor, moraju biti ispunjeni sljedeći uvjeti: - pismeno obrazloženje za otkazivanje naloga ili izjava zaposlenika; - pismeni pristanak obje strane; - nalog za otkazivanje naloga za odmor s obrazloženjem. Nakon otkazivanja odmora narudžbu, zaposlenik prima primljenu naknadu za godišnji odmor na blagajni poduzeća.

3. korak

Ako se narudžba otkaže za vrijeme odmora zaposlenika, opoziv zaposlenika vidljiv je s odmora, pa vam je potreban njegov pristanak. Opoziv s godišnjeg odmora mora se izdati odgovarajućom naredbom u kojoj se navodi razlog zbog kojeg je zaposlenik pozvan s godišnjeg odmora. U tom slučaju, dio neiskorištenog odmora mora se osigurati zaposleniku na njegov zahtjev u bilo kojem trenutku. S odmora se ne možete opozvati: - zaposlenika mlađih od 18 godina; - trudnica; - zaposlenika zaposlenih u radu sa štetnim i (ili) opasnim radnim uvjetima (članak 125. Zakona o radu Ruske Federacije).

4. korak

Ako se nalog otkaže prije nego što zaposlenik započne godišnji odmor, odnosno zapravo, zaposlenik još nije otišao na godišnji odmor, nema govora o opozivu s godišnjeg odmora. U tom slučaju trebate stvoriti proizvoljni nalog za otkazivanje prethodnog naloga za odmor.

Preporučeni: