Prijavljivanje Suradnika

Sadržaj:

Prijavljivanje Suradnika
Prijavljivanje Suradnika

Video: Prijavljivanje Suradnika

Video: Prijavljivanje Suradnika
Video: Produkcija ODMAH reagovala na NEDOLIČNO ponašanje! Donela konačnu odluku! 2024, Svibanj
Anonim

Ako se u vašem timu pojavi osoba koja ometa dobro koordiniran posao ili ne izvršava sve dužnosti na odgovarajućoj razini, o tome biste trebali reći šefu. Ali to se mora učiniti kako ne bi bilo označeno kao šverc cijeloj momčadi. Ovo nije velika stvar ako dobro shvatite.

Prijavljivanje suradnika
Prijavljivanje suradnika

Upute

Korak 1

Žaliti se na kolegu vrlo je radikalan korak. Ako još uvijek malo sumnjate, pokušajte razgovarati s kolegom licem u lice, odjednom ćete ga moći urazumiti. Stručnjaci preporučuju da se prvo pokušate riješiti situacije prije nego što odete šefu.

Korak 2

Ako razgovor s kolegom nije dao željene rezultate, tada možete otići vlastima. Ali trebate ići ne praznih ruku. Prikupite bazu dokaza o nesposobnosti vašeg kolege. U suprotnom, vaše će optužbe biti prepoznate kao neutemeljene. Tada ćete izgubiti i svako poštovanje nadređenih. Osim toga, imate dobre šanse da izgubite posao. Zato je bolje ne ići vlastima bez dokaza.

3. korak

Prije odlaska šefu, ne zaboravite upozoriti kolegu, kako mu sve to ne bi postalo neugodno iznenađenje. Također pripazite da vaš suradnik ode kod vas kod šefa. To će vam omogućiti da ne izgubite naklonost ostalih kolega.

4. korak

Preporučljivo je iznijeti žalbu na takav način da izgleda poput poslovnog razgovora između vas i vašeg šefa. U ovom razgovoru nužno je naglasiti da se brinete za organizaciju, za zajedničku svrhu i ne slijedite bilo koji od svojih osobnih ciljeva.

Korak 5

Ne biste trebali ponuditi šefu metode za rješavanje problema. To će vam samo pogoršati jer je donošenje odgovornih odluka prerogativ vlasti. Šefovi ne vole tako ozbiljne prijedloge običnih zaposlenika.