Kako Se Prijaviti Za Honorarnog Zaposlenika

Sadržaj:

Kako Se Prijaviti Za Honorarnog Zaposlenika
Kako Se Prijaviti Za Honorarnog Zaposlenika

Video: Kako Se Prijaviti Za Honorarnog Zaposlenika

Video: Kako Se Prijaviti Za Honorarnog Zaposlenika
Video: SENEXA - ZOOM 15.07.21 | Как заработать без вложений | Как вывести средства на кару 2024, Svibanj
Anonim

Radni odnosi s radnikom s nepunim radnim vremenom regulirani su člankom 282. Zakona o radu Ruske Federacije. I s glavnim zaposlenikom i sa zaposlenikom s nepunim radnim vremenom sklapa se ugovor o radu na određeno vrijeme ili na neodređeno vrijeme, čelnik poduzeća izdaje nalog i, ako honorarni posao to želi, unosi se unos u radna knjiga.

Kako se prijaviti za honorarnog zaposlenika
Kako se prijaviti za honorarnog zaposlenika

Potrebno

  • - izjava zaposlenika;
  • - dokumenti;
  • - ugovor o radu (ili dopunski ugovor);
  • - redoslijed obrasca T-1;
  • - Odgovornosti na poslu.

Upute

Korak 1

Ako ste zaposleni kod vanjskog radnika s nepunim radnim vremenom čiji je glavni posao u drugom poduzeću, zamolite zaposlenika da napiše zahtjev za zaposlenje na pola radnog vremena, predoči putovnicu, obrazovne dokumente, kvalifikacije i druge dokumente propisane specifičnostima posla. To može biti zdravstveni certifikat ako je vaša tvrtka specijalizirana za prehrambene proizvode, kategoriju, ako je posao na određeno vrijeme zaposlen na odgovarajućem radnom mjestu, pristup mehanizmima itd.

Korak 2

Radna knjižica zaposlenika s nepunim radnim vremenom nalazi se na glavnom mjestu rada, tako da imate pravo zahtijevati samo izvadak iz nje, budući da se ovaj dokument predaje zaposlenicima samo u slučaju otkaza. Ako radnik s nepunim radnim vremenom želi napraviti zapisnik o radu, morate izdati potvrdu. Unos će se izvršiti u odjelu za osoblje na glavnom mjestu rada (članak 66. Zakona o radu Ruske Federacije).

3. korak

Sklopiti ugovor o radu na određeno vrijeme ili na neodređeno vrijeme sa zaposlenikom na pola radnog vremena uz obvezno uvođenje klauzule da je posao kombinacija zanimanja (članak 68. Zakona o radu Ruske Federacije).

4. korak

Izdati nalog objedinjenog obrasca T-1. Osnova za izdavanje naloga je ugovor o radu potpisan s radnikom na pola radnog vremena.

Korak 5

Upoznajte zaposlenika s internim propisima vaše tvrtke i poslovnim odgovornostima.

Korak 6

Ako prihvatite interni honorarni posao, odnosno zaposlenika čije je glavno mjesto rada vaša tvrtka, tada možete s njim sklopiti dodatni ugovor uz trenutni ugovor o radu ili sklopiti zasebni ugovor o radu na nepuno radno vrijeme.

Korak 7

Kada zapošljavate internog radnika s nepunim radnim vremenom, ne morate tražiti paket dokumenata za formaliziranje radnog odnosa. Termin za posao s nepunim radnim vremenom mora se ugovoriti u vašem odjelu za ljudske resurse na zahtjev zaposlenika, odnosno nije obavezan i unosi se na zahtjev radnika s nepunim radnim vremenom.

Korak 8

Kao i u slučaju vanjskog posla s nepunim radnim vremenom, od vas se traži izdavanje naloga iz obrasca T-1 na temelju dodatnog sporazuma ili zasebnog ugovora o radu.

Preporučeni: