Kako Provesti Prvi Radni Dan

Kako Provesti Prvi Radni Dan
Kako Provesti Prvi Radni Dan

Video: Kako Provesti Prvi Radni Dan

Video: Kako Provesti Prvi Radni Dan
Video: OSTATAK ŽIVOTA ĆU PROVESTI U PLANINI 2024, Svibanj
Anonim

Imate sreće - položili ste intervju i sutra idete na novi posao. Ovaj dan puno znači, pa se za njega trebate pripremiti unaprijed. Napokon, vaša će buduća karijera ovisiti o tome kakav ćete dojam ostaviti na svoje kolege.

Kako provesti prvi radni dan
Kako provesti prvi radni dan

U ovom je slučaju važna psihološka spremnost, kao i poznavanje nekih jednostavnih pravila.

odjeća

Bez obzira na to koliko svojim izgledom želite ostaviti zapanjujući dojam na svoje kolege, ne biste to trebali činiti. Bolje je doći u odjeći koju prihvaća dress code tvrtke. To može biti i poslovni i slobodni stil, pa je bolje unaprijed znati što je uobičajeno odjenuti za rad u ovoj tvrtki.

Kasni dolasci

Bilo koji tim ima negativan stav prema kašnjenju, a kašnjenje prvog dana obično se smatra visinom neizvršavanja i neobveze. Bit će puno bolje ako dođete na posao rano i kako svaki kolega stigne, svakog pojedinačno upoznate. To će vam pomoći da se bolje naučite o lokalnom poretku - tamo gdje kolege objeduju, je li ovdje moguće piti kavu, gdje dobiti vodu za piće itd.

Dobra znatiželja

Ako ste dobili mentora, postavit ćete mu sva pitanja. Međutim, dogodi se da jednostavno ne znate "gdje što leži" ili koga kontaktirati za objašnjenje zadatka. Ne bojte se postavljati pitanja - većina ljudi obožava pomagati novacima i sjeća se da su i oni bili na vašem mjestu.

Hvala

Mnogi pridošlice misle da su im svi u novom timu dužni pomoći, te stoga ne kažu elementarno "hvala" u znak zahvalnosti za pomoć. Često možete čuti odgovor: "Aha, razumijem." To izaziva nezadovoljstvo kolega, a mobing može započeti protiv vas - progon tima. I to ne čudi ako ne znate zahvaliti na podršci.

Promatranje

Najvažnije je proučiti postupke usvojene u tvrtki, otkriti neizgovorenu hijerarhiju i razumjeti koje mjesto ovdje možete zauzeti u svojim profesionalnim i osobnim planovima. Bolje je to učiniti na temelju svojih zapažanja, a ne na mišljenju kolega, jer je često vrlo subjektivno i netočno. Jednostavno promatranje izvana svježim okom može vam pomoći u dobroj karijeri u ovom timu, jer nova osoba sve vidi na novi način i može iznijeti nove ideje, a to se obično potiče.

Brbljavost nije dobra

Komunikacija s kolegama prvog dana i općenito tijekom rada odvija se samo poslovno, bolje je osobne razgovore ostaviti za vrijeme ručka ili za korporativna druženja. To će vam povećati vrijeme za posao, a vaše kolege neće odvratiti pozornost od svojih dužnosti. U suprotnom, morat ćete slušati kritike vlasti na ovu temu.

O čemu je još bolje ne raspravljati? Ovaj će popis sadržavati osobne probleme, vaše tajne i identitet vaših nadređenih. U protivnom možete postati predmet ogovaranja, a šefu će se reći što mislite o njemu.

Međutim, trebate komunicirati s kolegama, važno je samo da to radite s najvećom taktičnošću i pristojnošću. Ne budite osobni, budite ljubazni - i lako ćete se pridružiti timu od prvog dana.

Preporučeni: