Kako Dovesti Stvari U Red

Sadržaj:

Kako Dovesti Stvari U Red
Kako Dovesti Stvari U Red

Video: Kako Dovesti Stvari U Red

Video: Kako Dovesti Stvari U Red
Video: Kako dovesti u red osobne financije? 2024, Svibanj
Anonim

Ideja o sređivanju stvari često vam padne na pamet kad je „prekasno“. Poremećaj je toliko svladao život da je počeo dominirati nad njim. Sve je izvan kontrole. U takvoj je situaciji važno da se ne zbunite. Ako nema nigdje goreg, ima smisla započeti život ispočetka. I radite sve prema vlastitim pravilima.

Početi od nule
Početi od nule

Upute

Korak 1

Napravite popis područja u životu nad kojima ćete preuzeti kontrolu. Navedite svoje prioritete. Nešto može jako "izgorjeti". Na primjer, razumijete da ako sada ne pronađete vrijeme za stalne tjelesne vježbe, postat će sve gore i gore. Detaljno opišite kako zamišljate ispravljanje situacije, u idealnom slučaju.

Korak 2

Odvojite jedan dan za svako odredište. Nije lako raditi sve odjednom. Neki će se problemi preklapati s drugima. Stoga, jedan dan, razmislite samo o jednom području svog života. Otjerajte sve ostale misli za sljedeći dan, koji je za njih određen. To će vam pomoći da se usredotočite i zapišete inteligentne načine rješavanja problema. Imat ćete male jasne planove djelovanja.

3. korak

Izbrišite sve što vam nije potrebno. Mnogo se otpada nakupilo kao rezultat dugog nereda. Na primjer, vi čistite svoje zdravlje. Pogledajte koju staru sportsku obuću možete baciti, kakvu sportsku jaknu možete poslati u zemlju, kao neprikladnu za trening u gradu. Ostavite malo, ali najpotrebnije, što će vam omogućiti izlazak iz krize. Ostalo pošaljite na odlagalište. Što je manje predmeta oko vas, to je lakše kontrolirati ih i imati koristi od njih.

4. korak

Napišite pravila života. Da bi se uspostavila kontrola, moraju se izmisliti novi zakoni. Samo vi to ne radite na državnoj razini, već na razini svojih ovlasti. Jednostavna jasna pravila omogućit će vam da odmah prepoznate odstupanja od novog života. Moći ćete brzo reagirati. Zapišite pravila za svako područje svog života. Da se ne bi zbunili, trebalo bi ih biti malo.

Korak 5

Stvorite nove navike. Stare navike dovele su vas u slijepu ulicu. Razmislite o novom načinu života koji slijedi ustaljena pravila. Inspirirajte se za učenje novih navika. Danas niste ista osoba kao jučer. Djelujte u skladu s tim.

Preporučeni: