Neredovno Radno Vrijeme, što Je To?

Neredovno Radno Vrijeme, što Je To?
Neredovno Radno Vrijeme, što Je To?

Video: Neredovno Radno Vrijeme, što Je To?

Video: Neredovno Radno Vrijeme, što Je To?
Video: Ненормированный рабочий день Спорные вопросы его установления 2024, Travanj
Anonim

Prilikom prijave za posao, budući zaposlenik slaže se da mu se može utvrditi neredovni radni dan. Naravno, bit će nagrađen za takav poseban način rada. Dakle, što je neredovno radno vrijeme?

Neredovno radno vrijeme, što je to?
Neredovno radno vrijeme, što je to?

Što je neredovni radni dan. Jednostavno rečeno, ovo je poseban ili poseban način rada uspostavljen za određenog zaposlenika. Postoje situacije kada se zaposlenik ne može uvijek nositi sa svojim radnim dužnostima tijekom takozvanog radnog vremena. I to nije zato što ne radi dobro, to su samo specifičnosti njegovih aktivnosti.

Ako se za zaposlenika uspostavi poseban režim rada, poslodavac ga ima pravo uključiti u radne obveze i nakon završetka radnog dana i prije njegovog početka.

Da bi se utvrdilo neredovno radno vrijeme u organizaciji, mogu se odabrati određena radna mjesta, na primjer vozač, upravitelj skladišta ili glavni računovođa. Rusko zakonodavstvo o radu utvrđuje kategoriju građana prema kojima se takav poseban način rada ne može uspostaviti, to su maloljetnici, osobe s invaliditetom, radnici na obuci itd.

Zaposlenicima s neredovnim radnim vremenom omogućen je dodatni plaćeni dopust, čije trajanje određuje poslodavac, ali ne smije biti kraće od tri dana.

Preporučeni: