Kako Se Ponašati Prvog Radnog Dana

Sadržaj:

Kako Se Ponašati Prvog Radnog Dana
Kako Se Ponašati Prvog Radnog Dana

Video: Kako Se Ponašati Prvog Radnog Dana

Video: Kako Se Ponašati Prvog Radnog Dana
Video: Как укладывать декоративный камень!? / Облицовка цоколя / Возможные ошибки 2024, Travanj
Anonim

Prvi dan na novom poslu uvijek je uzbudljiv: puno se može naučiti, upoznati novi ljudi. Istodobno želim ostaviti dobar dojam i pokazati svoju najbolju stranu.

Kako se ponašati prvog radnog dana
Kako se ponašati prvog radnog dana

Upute

Korak 1

Odaberite poslovnu odjeću. Vaš izgled trebao bi odgovarati imidžu ozbiljnog zaposlenika. Idealno je službeno odijelo. Žene bi trebale izbjegavati preduboke minice i dekoltee, a muškarci šarene kravate i prevelike košulje.

Korak 2

Ne kasni. Vaš nedostatak točnosti zasigurno će biti primijećen i vaš će ugled biti oštećen. Da biste to izbjegli, ne zaboravite postaviti alarm navečer. Nova ruta može potrajati duže nego što predviđate, zato izađite iz kuće znatno unaprijed.

3. korak

Ako se slučajevi predaju vama, zapišite sve primljene informacije, pitajte ponovno jeste li nešto propustili ili zaboravili. Postavljajte pitanja, zanimajte se ne samo za svoje neposredne odgovornosti, već i za aktivnosti tvrtke u cjelini. Tako se pokazujete aktivnim, poslovnim zaposlenikom i brzo se pridružujete timu.

4. korak

Nasmiješite se, budite mirni i pristojni. Koliko god se brinete, ne biste to smjeli pokazivati. Ako vidite da netko od vaših kolega posao obavlja ne baš najbolje, nemojte ga isticati. Stavite po strani ideje za optimizaciju tuđeg tijeka posla na neko vrijeme.

Korak 5

Tijekom pauze za ručak razgovarajte sa suradnicima. Slobodno započnite razgovor. Razgovor možete započeti raspravom o radnim točkama, a zatim reći malo o sebi.

Korak 6

Ne pretjerujte, ali i ne odmarajte se na radnom mjestu. Jasno recite da ste spremni plodno raditi u satima predviđenim za to, ali nećete provoditi danonoćno u uredu. Neka vas osobni razgovori ne ometaju, nemojte dugo komunicirati na svom mobitelu. Ne zaboravite izaći na ručak, izaći 2-3 puta po 5-10 minuta. To će vam omogućiti da se malo odmorite i ublažite napetost. Nakon završetka radnog dana ne zadržavajte se duže od 15 minuta. Ne biste trebali pokušavati ubrzati u jednom danu.

Preporučeni: