Kako Dobiti Slobodno Vrijeme

Sadržaj:

Kako Dobiti Slobodno Vrijeme
Kako Dobiti Slobodno Vrijeme

Video: Kako Dobiti Slobodno Vrijeme

Video: Kako Dobiti Slobodno Vrijeme
Video: Kako provoditi slobodno vreme 2024, Svibanj
Anonim

Dakle, došli su dugo očekivani novogodišnji praznici. Ali nemate vremena za odmor, kraj godine je presudno razdoblje za poduzeće. Trenutno je potrebno sumirati rezultate godišnjeg rada, zategnuti preostale "repove". Pa čak i ako vas nitko ne natjera, idete na posao. U slučaju da je to u korist poslovanja, poslodavac će podržati vaše oduševljenje. Ali ako trebate dodatni odmor, imate slobodno. Kada i kako možete iskoristiti slobodno vrijeme?

Kako dobiti slobodno vrijeme
Kako dobiti slobodno vrijeme

Upute

Korak 1

Prije svega, morate utvrditi da su slobodni dani dani odmora koji se pružaju zaposleniku za prethodno odrađene sate izvan radnog vremena. To može biti rad vikendom, praznicima, izvan radnog vremena itd. Nemojte ih miješati s danima odmora bez plaće, zbog budućeg odmora, predviđenog Kolektivnim ugovorom.

Korak 2

Dakle, imate slobodno. To se mora potvrditi odgovarajućom naredbom radnim danom. Da biste to učinili, na temelju vašeg pismenog pristanka za rad vikendom ili praznikom, poslodavac mora izdati nalog za tvrtku. U svojoj prijavi za pristanak za rad vikendom ili praznikom navedite želite li se odmoriti ili primiti dodatnu uplatu, jer takav se rad plaća dvostruko.

Odredba slobodnog vremena u vama prikladno vrijeme mora biti navedena u redoslijedu za radni dan.

3. korak

Ako je sve učinjeno ispravno, ako je potrebno, trebate kontaktirati upravitelja s molbom za osiguranje dospjelog slobodnog vremena. Da bi bio potpisan bez nepotrebnih odgađanja, navedite razlog zašto vam je potrebno slobodno vrijeme baš ovog dana. Također u prijavi navedite dan svog posla za koji uzimate slobodan dan.

4. korak

Čim upravitelj potpiše prijavu, osoblje za upravljanje osobljem pripremit će naredbu kojom će vam omogućiti dan odmora. Nakon čitanja narudžbe možete se odmoriti. Ovaj dan se ne plaća, a slobodni dan kada ste radili naplaćuje se jedinstvena stopa. Ako sve radite u skladu s gore navedenim preporukama, neće vam biti problema s odmorom.

Preporučeni: