Kako Dobiti Bolovanje Na Godišnjem Odmoru

Sadržaj:

Kako Dobiti Bolovanje Na Godišnjem Odmoru
Kako Dobiti Bolovanje Na Godišnjem Odmoru

Video: Kako Dobiti Bolovanje Na Godišnjem Odmoru

Video: Kako Dobiti Bolovanje Na Godišnjem Odmoru
Video: Bolovanje u toku godišnjeg odmora van Njemačke 2024, Travanj
Anonim

Nesretna situacija da se razbolite tijekom dugo očekivanog odmora. U ovom slučaju, morate znati neke od nijansi o postupku za njegovo produženje i ispravnoj registraciji bolovanja u medicinskoj ustanovi.

Kako dobiti bolovanje na godišnjem odmoru
Kako dobiti bolovanje na godišnjem odmoru

Potrebno

  • - bolovanje;
  • - zahtjev za odgodu godišnjeg odmora.

Upute

Korak 1

Prema članku 124. Zakona o radu, u slučaju bolesti zaposlenika tijekom sljedećeg odmora, potonji se mora produžiti ili odgoditi za drugo razdoblje. Obavezno pitajte poslodavca želite li odmor produžiti ili odgoditi. U ovom je slučaju prijenos moguć samo na zahtjev zaposlenika, na prikladan datum za njega uz dogovor poslodavca. Ako zahtjev nije zaprimljen, odmor se jednostavno produžuje na kraju bolovanja. Ako imate potvrdu o nesposobnosti za rad, to se radi automatski. Oni. ako se tijekom godišnjeg odmora razbolite, ali ga ne želite produžiti za vrijeme trajanja bolesti, napišite poslodavcu izjavu da odgodite odmor za drugi datum.

Korak 2

Bolovanje za vrijeme odmora plaća se općenito. Oni. imate pravo na naknadu za privremenu invalidnost izračunatu u skladu sa zakonom i vašim stažem. Može se dobiti odmah nakon prijave bolovanja, dok ste na odmoru. Bolovanje na dopustu poslodavac provodi samo nakon predočenja. Ako se iznenada razbolite dok ste na odmoru, poslodavca o bolesti možete obavijestiti telefonom ili usmeno. U ovom slučaju, na kartici s izvješćima naznačeno je ne pojavljivanje iz nejasnih razloga. A onda se, nakon predočenja potvrde o nesposobnosti za rad, navodi da je zaposlenik bio bolestan.

3. korak

U slučaju produljenja, dani tijekom kojih je zaposlenik bio na bolovanju jednostavno se dodaju odmoru. U tom slučaju nije potrebno izdati dodatnu naredbu za produženje odmora. U slučaju odgode sastavit će se nalog za novi odmor. Ostat će neki od dana protiv kojih se nije borilo. Nalog će navesti razloge za odgodu godišnjeg odmora i datum njegova odgađanja.

Preporučeni: